ΕΛΛΑΔΑ

Φυσική και Μαθηματικά ρίχνουν τις βάσεις

Εκτιμήσεις για πτώση από 400 έως και 1.000 μόρια

Σημαντική πτώση από 400 έως και 1.000 μόρια θα έχουν σχεδόν όλες οι σχολές που βρίσκονται μεταξύ 15.000 και 17.000 μορίων ενώ τα μαθήματα που καθορίζουν φέτος την πορεία των βάσεων είναι η Φυσική και τα Μαθηματικά.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δείγμα, περίπου, 20.000 γραπτών δείχνει πτώση των βάσεων που θα ξεπεράσει και τα 500 μόρια στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Φυσικομαθηματικές Επιστήμες) και το 4ο (Πολυτεχνικές Σχολές).

Ενώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα για το κυμαίνονται για το 1ο (Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες) και το 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Ιατρικές και Παραϊατρικές Σχολές), το 5ο Πεδίο (Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης) δείχνει να επηρεάζεται μάλλον πτωτικά.

Από 400 έως και 1.000 μόρια θα πέσουν οι βάσεις σχεδόν όλες οι σχολές που βρίσκονται μεταξύ 15.000 και 17.000 μορίων καθώς τα Μαθηματικά και η Φυσική ήταν τα μαθήματα «παγίδες» για τους περισσότερους υποψήφιους.

1ο Επιστημονικό Πεδίο – Ανθρωπιστικές και Νομικές Επιστήμες

Η δυσκολία των θεμάτων κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά με τις πιο περιζήτητες σχολές όπως η Νομική αλλά και οι Σχολές Ψυχολογίας, να παρουσιάσουν μικρή άνοδο στα μόρια.

2ο Επιστημονικό Πεδίο – Φυσικομαθηματικά

4ο Επιστημονικό Πεδίο – Πολυτεχνεία

Στις σχολές του 2ου αλλά και του 4ου πεδίου, αναμένεται σίγουρη πτώση των βάσεων λόγων των θεμάτων της Φυσικής και των Μαθηματικών εκτός από τις περιζήτητες σχολές όπως είναι τα Πολυτεχνεία, οι Σχολές Πληροφορικής και αυτές των Μαθηματικών Επιστημών.

Για τα τμήματα των Πολιτικών Μηχανικών και των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ αναμένεται πτώση της τάξεως των 300 μορίων για τα τμήματα του κέντρου και θα φτάνουν μέχρι τα 1.000 μόρια για τα περιφερειακά τμήματα.

3ο Επιστημονικό Πεδίο -Ιατρικές και Παραϊατρικές Επιστήμες

Πρόκειται για το πεδίο με τη μικρότερη πτώση των βάσεων χωρίς να αποκλείεται η Ιατρική σχολή να πέσει για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια και κυρίως οι ιατρικές σχολές της περιφέρειας.

5ο Επιστημονικό πεδίο – Σχολές Οικονομίας και Διοίκησης

Σε αυτό το πεδίο, το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο οι υποψήφιοι εξετάζονται την Τρίτη 5 Ιουνίου φαίνεται ότι θα καθορίσει περισσότερο την πορεία των βάσεων..

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις