ΛΑΡΙΣΑ

Στο χαλαζόπληκτο Ευϋδριο ο Μάξιμος

Την ανάγκη για γρήγορα αντανακλαστικά από την Πολιτεία και δίκαιες αποζημιώσεις επισήμανε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψη του στην περιοχή του Ευίδριου – Ελληνικού του δήμου Φαρσάλων, που χτυπήθηκε από χαλάζι την περασμένη Παρασκευή 1 Ιουνίου.

Αρχικά, ο Θεσσαλός πολιτικός συναντήθηκε στο Ευίδριο με  τοπικούς φορείς και παραγωγούς, με τους οποίους συζήτησε για το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες της περιοχής και την εξεύρεση λύσης σε θέματα όπως η επανασπορά στο βαμβάκι και οι τρόποι αποζημίωσης. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε πληγέντα αγροτεμάχια με βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα και σιτηρά.

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε: «Για άλλη μια φορά έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν περιοχές του νομού μας, φέρνοντας σε ακόμα δυσκολότερη θέση τους αγρότες. Τα αντανακλαστικά της  πολιτείας για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής πρέπει να είναι γρήγορα και οι αποζημιώσεις ουσιαστικές και στο σωστό χρόνο.

Ο καθένας από το μετερίζι του πρέπει να πράξει ανάλογα ώστε οι αγρότες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας, να μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς και να συνεχίσουν να παράγουν».

Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν μεταξύ άλλων: ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Καπετάνος Χρήστος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Φαρσάλων κ. Σούρλας Γιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φαρσάλων κ.κ. Νταφόπουλος Γεώργιος και Γκατζόγιας Νίκος, οι υποψήφιοι περιφεριακοί σύμβουλοι κ.κ. Κυρίτσης Ευάγγελος και Γιακουβής Δημήτρης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγ. Γεωργίου κ. Γρίβας Φώτης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Υπέρειας κ. Κλιάφας Απόστολος, τοπικοί φορείς και στελέχη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις