ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέο “όχι” στην αίτηση αποφυλάκισης Μπέου

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε προ ημερών ο Αχιλλέας Μπέος, που κρατείται προσωρινά στις φυλακές του Ναυπλίου ως κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του εισαγγελέα ήταν θετική, καθώς δεν έκρινε τον πρώην παράγοντα του ποδοσφαίρου ως ύποπτο φυγής. Ωστόσο, ο ανακριτής απέρριψε το αίτημα του.

Έτσι κι αλλιώς, η μεγάλη μέρα για τον Αχιλλέα Μπέο θα είναι προς το τέλος του Ιουνίου, τότε δηλαδή που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα της προφυλάκισης του. Τότε, το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί να αποφασίσει αν θα άρει την προφυλάκιση ή θα την παρατείνει για έξι ακόμα μήνες.

Αναφορικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων, η Πέμπτη 31/5 είναι σημαντική διότι μετά από περίπου ένα χρόνο, θα απολογηθούν οι πρώτοι από τους υπόλοιπους 68 που διώκονται ποινικά (πέραν δηλαδή των 15 συλληφθέντων του περσινού Ιουνίου).

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκ των μεγαλομετόχων της ομάδας, Δημήτρης Μπάκος, θα περάσουν το πρωί την πόρτα του ειδικού εφέτη ανακριτή, Γιώργου Καλόφωνου, προκειμένου να απολογηθούν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι δύο παράγοντες κατηγορούνται για δύο κακουργήματα (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση) και ένα πλημμέλημα (δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση).

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που απομένει να επιβεβαιωθούν, από τις κατηγορίες έχουν αφαιρεθεί τα δύο κακουργήματα (πιθανόν λόγω έλλειψης στοιχείων) και έχει μείνει μόνο το πλημμέλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει αν οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στο ακροατήριο ή θα απαλλαγούν δια βουλεύματος. Αυτό ισχύει και για τους 68 που διώκονται ποινικά και οι οποίοι αναμένεται το επόμενο διάστημα να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν.

Πηγή – sDay.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις