ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στο Βόλο χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Αντ. Μανιτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για την προετοιμασία του Δήμου σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Ν. Οικονόμου.

«Γνωρίζετε ότι βασικός σκοπός της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η ομαλή διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να εκλέξει τους αντιπροσώπους του κι αυτοί με τη σειρά τους να επιλέξουν την κυβέρνηση που θα κυβερνήσει», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μανιτάκης και πρόσθεσε ότι επιδίωξη του υπουργείου, σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική περίοδο, είναι να γνωρίζουν οι πολίτες ότι η προσωρινή κυβερνητική αβεβαιότητα δεν θα έχει επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

«Οι υπηρεσίες των Δήμων εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και πριν, ενώ δεν δικαιολογείται καμία χαλάρωση της κρατικής μηχανής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το μήνυμα των εκλογών ο κ. Μανιτάκης επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να ασκήσει με ηρεμία και σύνεση το εκλογικό του δικαίωμα, κρίνοντας αυτός κυριαρχικά ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα και τα κρίσιμα ερωτήματα. Είναι ένας λαός ώριμος, ο οποίος περνά φυσικά εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές, μοναδικές στη μεταπολιτευτική περίοδο.

Η λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, όπως και η επιβίωση των Ελλήνων πολιτών, βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αυτό που πάνω από όλα πρέπει να διαφυλαχθεί είναι η ενότητα του ελληνικού λαού», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, καλωσορίζοντας τον κ. Μανιτάκη, με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία πολλών ετών, τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη αξία ν’ ακουστεί η φωνή ενός ανθρώπου με μακρά επιστημονική και κοινωνική διαδρομή, τα λόγια του οποίου έχουν βαρύνουσα σημασία.

«Είναι βέβαιο πως η παρουσία του κ. Μανιτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών εγγυάται ότι θα έχουμε απολύτως ομαλή εκλογική διαδικασία», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι από την πλευρά του Δήμου Βόλου υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για τη διεξαγωγή και της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

(e-volos.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις