ΛΑΡΙΣΑ

«Με το ΚΚΕ κόντρα στο ρεύμα υποταγής και αυταπατών»

Φεστιβάλ στους χώρους του ΤΕΙ και της Βιοχημείας διοργανώνει το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου η ΚΝΕ Λάρισας

Με σύνθημα: «Με το ΚΚΕ μπροστά κόντρα στο ρεύμα υποταγής και αυταπατών», η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ – ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ διοργανώνει Φεστιβάλ στους χώρους του ΤΕΙ Λάρισας και της Βιοχημείας, στις 6 και 7 Ιούνη.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί του Σαββάτου, «με πείσμα και αποφασιστικότητα οι νέοι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν μάχη καθημερινά κόντρα στην προσπάθεια, τους νέους και τα όνειρά τους να τα καταπιεί το ρεύμα της υποταγής. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία, τους φοιτητές και σπουδαστές της Λάρισας : Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός, συμπορεύσου μαζί μας, για ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις  6 Μάη και 17 Ιούνη πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και οι φοιτητικές εκλογές στα ιδρύματα όλης της χώρας.  Σε κάθε σχολή και τμήμα, στους δεκάδες συλλόγους που τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής ΚΣ αυξήθηκαν, με ιδιαίτερη αύξηση στα ΤΕΙ πανελλαδικά (όπως και η αύξηση του ποσοστού της στο ΤΕΙ Λάρισας), αλλά κι εκεί που μένουν σταθερά ή και έχουν μικρή πτώση όπως στη Βιοχημεία και την Ιατρική, παραμένει η ανάγκη οι φοιτητικές – σπουδαστικές συνελεύσεις και οι επιτροπές αγώνα, σε κάθε έτος, τμήμα και σχολή να γίνουν οι πυρήνες της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού – σπουδαστικού κινήματος. Κόντρα στον εκφυλισμό  και τη μοιρολατρία που έχουν καθιερώσει τόσα χρόνια ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέσα στις σχολές και με ουρά τους τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε τόμους βιβλίων για να γράψουμε τα κατορθώματά τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πόλης, δεν είναι τίποτα άλλο από την πρακτική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που πιστά υπηρετούν.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου παλιά και νέα διλήμματα με νέα μορφή, γίνονται εργαλεία εγκλωβισμού και των φοιτητών και φοιτητριών. Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές των εργατικών λαϊκών οικογενειών, στις κρίσιμες μάχες του επόμενου διαστήματος, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους.

Καμία αλλαγή από τα πάνω, καμία κεντροαριστερή – “αριστερή” διαχείριση της μιζέριας δε θα φέρει λύση στα προβλήματα των οικογενειών μας και τα δικά μας. Οργάνωση παντού, χωρίς φόβο, γυρνώντας την πλάτη στις κεντροδεξιές και κεντροαριστερές παγίδες. Η κεντροδεξιά με πυρήνα την Ν.Δ. είναι η δοκιμασμένη αντιλαϊκή λύση. Σ’ αυτήν εντάσσεται και το κόμμα του Καμμένου. Η κεντροδεξιά επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, για να γιγαντώσει τον διπολισμό. Υποκρίνεται ότι θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ. Τον επιλέγει ως αντίπαλο γιατί της είναι εύκολος στόχος. Ο αντικομμουνισμός της ΝΔ έχει στόχο το λαϊκό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, έχουν επιλεγεί για τη μεταμφίεση του πολιτικού σκηνικού, για τον εγκλωβισμό της ριζοσπαστικής διάθεσης, για την απονεύρωση του λαϊκού κινήματος και για την εκλογική συρρίκνωση του ΚΚΕ. ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ! ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τα προγράμματά τους συναγωνίζονται στα ψίχουλα για το λαό, ενώ οι βιομήχανοι χειροκροτούν!  Στις 17 Ιούνη καμία κυβέρνηση από αυτές που σου πλασάρουν δεν γίνεται να είναι φιλολαϊκή, από τη στιγμή που θεωρεί ότι ο λαός δημιούργησε τα χρέη και τα ελλείμματα και άρα πρέπει να τα πληρώσει.

 Το καινούργιο, το ριζοσπαστικό, το πρωτοπόρο που ψάχνεις, υπάρχει! Είναι έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Κοίτα όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη! Το δικαίωμά σου για μόρφωση χωρίς να πληρώνεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, το δικαίωμά σου να ονειρεύεσαι! Ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ξεκινάει και φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Αποτελεί κάθε χρόνο το σταθερό ραντεβού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο οποίο ανταποκρίνονται χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι.

Πρώτος σταθμός στην πόλη μας, το Φεστιβάλ ΑΕΙ –ΤΕΙ στις 6 και 7 Ιούνη στο ΤΕΙ Λάρισας και την Βιοχημεία. Καλούμε όλους τους νέους που συναντηθήκαμε μαζί στις απεργίες και τους αγώνες, τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, τους νέους που προβληματίζονται, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να συζητήσουμε, να μας πούνε τις σκέψεις τους»!

H είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τετάρτη 6 Ιούνη, στο ΤΕΙ Λάρισας (γήπεδα μπάσκετ)

12:00  – 15:00 «Τουρνουά μπάσκετ 3on3, για μια ζωή ολόκληρη όχι με δώσεις», θα γίνουν χαιρετισμοί εκ μέρους του Ν.Σ. ΑΕΙ – ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)

17:00 – 18:00 Τουρνουά μπάσκετ 3on3, τελική φάση

18:30  Συζήτηση με θέμα: «Οι θέσεις και το πλαίσιο πάλης του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας», θα μιλήσει ο Θανάσης Μπιζαϊντές μέλος του γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ

Πέμπτη 7 Ιούνη   ΤΕΙ Λάρισας (γρασίδια)                                                                                                                                            12:00 «Αναλύοντας την καπιταλιστική κρίση και τις αιτίες της μέσα από τις εκδόσεις της “Σύγχρονης Εποχής”» Βιβλιοπαρουσίαση: «Το γαλάζιο Τετράδιο» του Εμμανουήλ Καζακέβιτς

Βιοχημεία       

19:00  Προβολή της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» με αφορμή την επανέκδοσή της και μικρό αφιέρωμα στον Charlie Chaplin.

21:30 Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ

22:00  «Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει…», αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο από μουσικό σχήμα της ΚΝΕ, θα ακολουθήσει πρόγραμμα με επιλογές από το προοδευτικό ελληνικό τραγούδι

*Στους χώρους θα υπάρχουν θεματικά ταμπλό και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο

(newsroom onlarissa.gr)                                         

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις