ΛΑΡΙΣΑ

«Μπροστά με δυνατή ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α για να κάνει ο λαός το επόμενο βήμα»!

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Μετώπου για το νομό Λάρισας

«Υπάρχει ο άλλος δρόμος που θα καταργήσει τα μνημόνια, θα βγάλει τη χώρα από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαγράφοντας το χρέος», τονίστηκε κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Λάρισας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως τονίστηκε, «με τον 2χρονο ξεσηκωμό του ενάντια στη λαίλαπα των Μνη­μονίων και την «χούντα» των δανειστών, των τραπεζιτών και της ΕΕ, και με την ψήφο του στις 6 Μάη, το εργατικό – λαϊκό κίνημα πέτυχε μια σημαντική νίκη στο «μαύρο μέτωπο» και την πολιτική του.

Ενίσχυσε μαζικά την Αριστερά στις κάλπες και άνοιξε νέες δυνατότητες για να ξηλώσουμε τα βάρβαρα μέτρα.

Αυτό το μεγάλο βήμα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει στις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιούνη κι ακόμα περισσότερο στους αγώνες της επόμενης μέρας. Με την ακόμα μεγαλύτερη ήττα και συντριβή του «μαύρου μετώπου».

Με την ενίσχυση της αριστεράς και κυρίως με την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Για να στείλουμε οριστικά στα άχρηστα της ιστο­ρίας Μνημόνια, Τρόικες και ολόκληρο το σάπιο και χρεοκο­πημένο σύστημά τους!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ -ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ!

Για να αποφύγουμε την καταστροφή και για να δικαιωθούν οι αγώνες υπάρχει άλλος δρόμος! Αυτός της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής:

Άμεση, μονομερής κατάργηση των Μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των αντιλαϊκών νόμων που τα συνοδεύουν

Διαγραφή του χρέους για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο που ρουφάει τον πλούτο που παράγουμε για να ξεπληρώνονται οι τόκοι των τοκογλύφων.

Άμεση ρήξη και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Η παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ οδηγεί στο χάος και την καταστροφή, στο κλείσιμο εκατοντάδων εργοστασίων και χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, στη μαζική ανεργία, στην φτώχια και τη διάλυση της αγροτικής παραγωγής.

Το ευρώ δεν είναι «ασπίδα προστασίας», αλλά εργαλείο κοινωνικού πολέμου που για να σωθεί απαιτεί να θυσιαστούν οι δουλειές, οι μισθοί και οι συντάξεις των εργα­ζόμενων στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, ώστε οι εργαζό­μενοι να έχουν την δύναμη να τσακίσουν κάθε κερδοσκο­πικό παιχνίδι των καπιταλιστών, ντόπιων και ξένων.

Απαγόρευση των απολύσεων – αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – φορολογία μεγάλου κεφαλαίου – κατάργηση των χαρατσιών – ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια δωρεάν παι­δεία και υγεία.

Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι κάποιο “οραματικό σχέδιο” για το μακρινό μέλλον, αλλά απόλυτα αναγκαίο σήμερα, για να βελτιωθεί η ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας, να αποκρου­στούν οι εκβιασμοί του κεφαλαίου και της ΕΕ, να ξεφύγουμε από την κρίση του καπιταλισμού.

Για να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη των συλλογικών παραγωγικών δυνατοτήτων της κοι­νωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος, σε ρήξη με τη λογική της αγοράς και του κέρδους. Να ανοίξει ο δρόμος για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

Ενισχύουμε αποφασιστικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την δύναμη που δεν ταλαντεύεται ανάμεσα στην «επαναδιαπραγμάτευση» και την καταγγελία των Μνημονίων και της δανειακής σύμβα­σης. Που αναδεικνύει καθαρά την ανάγκη της ρήξης με το ευρώ και την ΕΕ.

Που επιμένει στην κοινή δράση της αριστεράς, μέσα στους αγώνες. Που ήταν στο δρόμο του αγώνα όλη την προ­ηγούμενη περίοδο και θα είναι εκεί, στην απεργία, την κατά­ληψη, τη συνέλευση και την επομένη των εκλογών, όποια και εάν είναι η κυβέρνηση.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αδάμου Αντώνιος του Γεωργίου – ( Συνταξιούχος Ε.Γ.Σ.)

Γκόλτσιου Φανή του Γεωργίου – ( Εκπαιδευτικός )

Σκυλογιάννη Κωνσταντίνα του Χρήστου – ( Κτηνίατρος )

Καραμπίνη Ζωή του Αντωνίου – ( Αρχιτέκτων )

Κωτσιόπουλος Νικόλαος του Βλαδίμηρου – (Οικοδόμος)

Παραφέστα Αναστασία ( Σούλα ) του Γεωργίου – ( Συνταξιούχος Δ.Ε.Η. )

Γενηκομσίου Θεοφάνης (Φάνης ) του Αποστόλου – ( Ιδιωτικός υπάλληλος )

Νάκος Χρίστος του Κωνσταντίνου – ( Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος )

Θεοδοσιάδης Πέτρος του Ρήγα – ( Ιδιωτικός υπάλληλος )

Ταλαχούπης Νικόλαος του Δημητρίου – ( Οικοδόμος )

Πολύζος Νικόλαος του Δημητρίου – ( Αγρότης )

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις