ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεταξύ των 100 κορυφαίων εκπαιδευτικών του κόσμου!

Άλλη μία τιμητική διάκριση για τον Φαρσαλινό δάσκαλο Μιχάλη Αργυρίδη

Ένα τετράμηνο μετά την έκδοση του βιβλίου του Μιχάλη Αργυρίδη «Άλκη Ζέη. Η τέχνη του να μιλάς στα παιδιά με έντιμο τρόπο», και την παρουσίασή του στην Κύπρο και στην Ελλάδα, ο γνωστός Λαρισαίος δάσκαλος και μελετητής της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας κατακτά μία ξεχωριστή διάκριση διεθνούς εμβέλειας με την αναγραφή του ονόματος του στον τιμητικό πίνακα «100 κορυφαίοι εκπαιδευτικοί στον κόσμο για το 2012».

Η βράβευση αυτή έρχεται από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (IBC), γεγονός που τιμά ιδιαιτέρως τον ίδιο, τη Λάρισα, τη γενέτειρα και τόπο διαμονής του και τα Φάρσαλα την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Σε επιστολή που απέστειλε το IBC αναφέρεται ότι «για το 2012 λίγοι είναι αυτοί που έχουν κάνει μία αρκετά σημαντική συνεισφορά στο πεδίο τους, ώστε να προκαλέσουν επιρροή σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για φέτος μόνο 100 από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στον κόσμο από όλους τους επιστημονικούς κλάδους θα μπορέσουν να απαρτίσουν αυτή την αποκλειστική λίστα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Κέιμπριτζ παρακολουθεί από το 1988 στο πλαίσιο έρευνας για τη σύγχρονη λογοτεχνία , το έργο του Μιχάλη Αργυρίδη (τα στοιχεία του τα έδωσε το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης βιβλίων για τη νεότητα (ΙΒΒΥ) δηλαδή ο κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Τη διάκριση αυτή ο Μιχάλης Αργυρίδης την αφιερώνει στη σύζυγό του Έμυ και στην αδελφή του Ελένη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις