ΛΑΡΙΣΑ

Αλληλέγγυα στον Αντρέι Μαζούρεκ η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

Με αφορμή την εκδίκαση εκ νέου της υπόθεσης από το εφετείο, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Αντρέι Μαζούρεκ που εκτίει 12ετή ποινή φυλάκισης στις φυλακές Λάρισας για τα «Δεκεμβριανά» του 2008.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «ο Αντρέι Μαζούρεκ είναι ένας από τους πολλούς συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 και κρατούμενος των ελληνικών αρχών από τις 8-12-2008 μέχρι σήμερα. Έγινε γνωστός σε εμάς πολύ αργότερα από τα γεγονότα και λόγω της κράτησης του πλέον, στη φυλακή της Λάρισας. Η “ιστορία” του θάφτηκε εσκεμμένα από την ελληνική αστυνομία η οποία κάποιες φορές πράττει καλύτερα το έργο της στα σκοτεινά και χωρίς δημοσιοποίηση…

Ο Αντρέι Μαζούρεκ βρίσκεται αντιμέτωπος με την εξοντωτική ποινή των 12 ετών για κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και απόπειρα πρόκλησης βαριών σωματικών βλαβών με μοναδική αποδεικτική βάση, τις ασαφείς μαρτυρικές καταθέσεις των αστυνομικών και ενώ τίποτε δεν βρέθηκε στην κατοχή του, και ενώ κανείς από τους αστυνομικούς που κρίθηκε πως βρέθηκαν σε διμοιρία σύγκρουσης, δεν έπαθε απολύτως τίποτα…

Η υπόθεση του, όπως και αυτές των ανηλίκων μαθητών της Λάρισας που διώκονταν με τον τρομονόμο, εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα  καταστολής με στόχο την τρομοκράτηση της νεολαίας που είχε βγει την περίοδο εκείνη δυναμικά στο προσκήνιο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και πυροδότησε το μεγαλύτερο εξεγερτικό γεγονός από την εποχή της μεταπολίτευσης.  Το πρωτόγνωρο αυτό κίνημα του Δεκέμβρη που απλώθηκε σε κάθε γωνιά της χώρας, συσπείρωσε χιλιάδες μαθητές/φοιτητές, νέους εργαζόμενους/άνεργους και μετανάστες, που βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην δολοφονική κρατική βία και τις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της εμπορευματοποίησης, το στραγγαλισμό των νεολαιίστικων οραμάτων.

Στις 11 του Ιουνίου του 2012 η υπόθεση του  ξανακρίνεται σε δεύτερο βαθμό στο μικτό ορκωτό εφετείο Αθηνών κι αυτή τη φορά είναι η ευκαιρία να αποδειχτεί η αλήθεια της δικαιοσύνης και όχι των στρεβλωτικών και κατασκευασμένων μέσων του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού που με μανία εκδικείται τους κοινωνικούς αγωνιστές και πατά πάνω στα κλασσικά του θύματα, τους μετανάστες και εργάτες όπως ο Μαζούρεκ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Αντρέι Μαζούρεκ και ζητάμε την αθώωση του. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι… Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι! Οι εξεγέρσεις δεν ποινικοποιούνται…»


Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις