ΛΑΡΙΣΑ

Της… νεροποντής έγινε στο δημοτικό συμβούλιο

Σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας με αφορμή τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου.

Με το δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη να απουσιάζει, το λόγο ζήτησε αρχικά και πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Καραμπάτσας ο οποίος είπε πως «ο δήμαρχος προτίμησε να πάει σε μία κομματική εκδήλωση στην Αθήνα αντί να είναι στο δημοτικό συμβούλιο και εκτός ημερησίας να συζητήσουμε το θέμα με τις καταστροφές από τη βροχόπτωση». Μάλιστα αποχώρησε «σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Σάπκας ο οποίος με σκληρές εκφράσεις έβαλε κατά της δημοτικής αρχής την οποία κατηγόρησε για ανεπάρκεια. «Τρελαίνομαι γιατί πνιγόμαστε με την πρώτη νεροποντή[…] Είστε δέκα χρόνια δημοτική αρχή, είναι δυνατόν να δέχεστε ότι 40.000 συμπολίτες μας αποκόπτονται από την πόλη γιατί πέφτει νερό; […] Πρέπει να κατεβάσετε τα κεφάλια και  να πείτε ότι φταίτε» ήταν μερικές από τις εκφράσεις του κ. Σάπκα.

Έντονη αρχικά ήταν η αντίδραση του κ. Κώστα Γιαννούλα που μίλησε για «λιβελογράφημα».

Στη συνέχεια το λόγο  πήρε ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Σπύρος Μπαρμπούτης ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως «τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Συμπλήρωσε δε, πως αύριο στην Αθήνα ο δήμαρχος έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα των καταστροφών.

Η αντιπαράθεση πάντως συνεχίστηκε ενώ είναι βέβαιο πως το θέμα να έλθει εκ νέου, αυτή τη φορά εντός ημερήσιας, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις