ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναδεικνύεται η «Συλλογή Γιολδάση»

Μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται ένα έργο πολιτισμού για την Καρδίτσα μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Συντήρηση προστασία, προβολή συλλογής Γιολδάση» προϋπολογισμού 165.354,00 ευρώ».

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία της συλλογής των έργων του σπουδαίου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση, είναι μεγάλη και αποτελεί μνημείο του σύγχρονου Θεσσαλικού πολιτισμού.

Η συντήρηση, η προστασία και η ανάδειξη μιας τέτοιας σημαντικής συλλογής είναι απαραίτητη».

Το αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση  σημαντικών έργων της συλλογής από μηχανικές, χημικές και οργανικές αλλοιώσεις.

Στο πλαίσιο του έργου θα αποκατασταθούν 76 τ. μ. πινάκων διαφόρων διαστάσεων επιλεγμένων με καλλιτεχνικά, ιστορικά, πολιτισμικά και τεχνικά κριτήρια. Οι πίνακες θα παραδοθούν έτοιμοι για έκθεση με την ενιαία κορνίζα που έχει επιλέξει η Πινακοθήκη.

Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης για την έναρξη υλοποίησης του έργου. Φορέας Υλοποίησης και Κύριος του έργου που είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό συμπληρώνει εκείνο που αφορά την εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού και συστήματος ψύξης-θέρμανσης-αφύγρανσης προϋπολογισμού 92.862 ευρώ και για το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις