ΛΑΡΙΣΑ

Μαθητές καθάρισαν την ακτή στο Στόμιο

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αγιάς και του Τομέα Εθελοντισμού

Εθελοντική δράση  καθαρισμού της ακτής Στομίου πραγματοποίησαν την Δευτέρα 28 Μαΐου  οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καρύτσας, του Ομολίου και του Στομίου . Μια πρωτοβουλία του Δήμου Αγιάς και του Τομέα Εθελοντισμού του Δήμου Αγιάς, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Η δράση των μικρών εθελοντών υποστηρίχθηκε με τον αναγκαίο εξοπλισμό από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ενώ παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος  Δ. Ε. Ευρυμενών κ. Ξαφάρας Χρήστος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ομολίου κ. Αθανάσιος Κυριακού οι οποίοι συνεχάρησαν και  ευχαρίστησαν τους εθελοντές για την πρωτοβουλία τους να συμβάλουν στην διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής, ευχόμενοι παράλληλα το παράδειγμα των μαθητών να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς της περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ξαφάρας Χρ. δήλωσε σχετικά την συγκεκριμένη δράση και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες γενικότερα που αναπτύσσονται στην περιοχή ότι «Ως Δήμος Αγιάς θεωρούμε ότι τέτοιες εθελοντικές πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων δημοτών σε ζητήματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ο εθελοντισμός που αναπτύσσεται στην περιοχή μας από οργανώσεις, συλλόγους ή ακόμα και επιχειρήσεις με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο στοιχείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις