ΛΑΡΙΣΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο κλοπής μετασχηματιστών

Επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας απέστειλε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης με την οποία του επισημαίνει τις διαστάσεις «επιδημίας» που έχει προσλάβει η αφαίρεση μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε αγροτικές εκτάσεις του Δήμου και με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η καλλιεργητική δυνατότητα εκατοντάδων αγροτών.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Λαρισαίων τονίζει:

«Κύριε Διευθυντά

Το τελευταίο διάστημα στις αγροτικές κυρίως περιοχές του Δήμου Λαρισαίων (όπως και σε άλλους δήμους) παρατηρείται το φαινόμενο της καταστροφής μετασχηματιστών της ΔΕΗ από αγνώστους, οι οποίοι αφαιρούν τα μεταλλικά τους στοιχεία.

Ταυτόχρονα παρατηρούνται φθορές και σε ιδιωτικά κτίσματα που τροφοδοτούν αγροτικές γεωτρήσεις, απ’ όπου αφαιρούνται καλώδια και ηλεκτρικοί πίνακες. Το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και το άμεσο αποτέλεσμα της δράσης των αγνώστων ατόμων είναι οι εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε αγροτικές περιοχές, που δυσχεραίνουν αφάνταστα τις αγροτικές εργασίες, αφού αφήνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τις γεωτρήσεις των αγροτών.

Αν και οι υπηρεσίες τη ΔΕΗ καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών, ωστόσο για κάποιους αγρότες το διάστημα της διακοπής ηλεκτροδότησης μπορεί να αποβεί καθοριστικό στη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει επιστήσει την προσοχή σχετικά με το θέμα στη δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας και παρακαλούμε για τις δικές σας, αντίστοιχες ενέργειες. Ο καιρός που μεσολαβεί είναι κρίσιμος για την καλλιεργητική περίοδο και συνεπώς το αγροτικό εισόδημα της περιοχής μας και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει οι ενέργειες μας να είναι συντονισμένες και άμεσες»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις