ΛΑΡΙΣΑ

Τέσσερις Λαρισινές επιχειρήσεις στη 37η Διεθνή Έκθεση Κύπρου

Από 18 έως 27-5-2012 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η 37η Διεθνής Έκθεση Κύπρου.

Η έκθεση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Λευκωσία. Η Διεθνής έκθεση Κύπρου έχει καθιερωθεί σαν αξιόλογο εμπορικό γεγονός στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και προσελκύει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου.

Οι εμπορικές πράξεις που πραγματοποιούνται στη διάρκεια της λειτουργίας της, είναι η έμπρακτη απόδειξη της μεγάλης επιτυχίας του θεσμού. Η φετινή έκθεση δέχτηκε επισκέπτες από το σύνολο σχεδόν των χωρών της Μεσογείου, της Ανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το Επιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων συμμετείχε στην έκθεση με τέσσερις  επιχειρήσεις-μέλη του:

Επιχείρηση

Είδος

El Decor – Ηλίας Αναγνωστόπουλος Έπιπλα
Mino Mobili – Σπύρος Μινοβγίδης Έπιπλα
Ιδέες και δημιουργίες – Μαρία Μπάτζιου Λευκά είδη, κεντήματα
Αμπέλου Τέχνη – Θεόδωρος Σταυράκης Οίνοι

Την αποστολή συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Αθανάσιος Νικούδης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα περίπτερα της Ελληνικής Αποστολής και στο χώρο των εκθετών-μελών μας, ο κ. Χριστόφιας είχε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα, κ .Αθανάσιο Νικούδη. Τα περίπτερα των επιχειρήσεων της Λάρισας επισκέφτηκαν ακόμη Υπουργοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Γεώργιος Κασιμάτης κ.α.

Η ελληνική αποστολή τελούσε υπό την αιγίδα του ΟΠΕ. Στο χώρο γευσιγνωσίας ο ΟΠΕ λειτούργησε wine bar στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τρόφιμα και ποτά που παράγονται στην περιοχή μας.

Τα στελέχη του Επιμελητηρίου είχαν συνάντηση με τον Γραμματέα Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Μιχάλη Χαροκόπο και συζήτησαν θέματα προώθησης των Λαρισαϊκών προϊόντων. Στα πλαίσια της έκθεσης, οι εκθέτες της Λάρισας πραγματοποίησαν συναντήσεις με επιχειρηματίες από διάφορες χώρες ανοίγοντας έτσι νέα κανάλια προώθησης των προϊόντων τους.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις