ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Λάρισα οι θρυλικοί Sepultura

Εμφανίζονται την Πέμπτη 31 Μαίου στον Μύλο

Ένα από τα απόλυτα highlight και από τα πιο ιστορικά live στη συναυλιακή ιστορία της  Ελλάδας έχει αποτελέσει αναμφίβολα η πρώτη εμφάνιση των Βραζιλιάνων thrashers Sepultura στο ιστορικό, πλέον, «Ρόδον» στην Αθήνα.

Επίσης ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι SEPULTURA είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του μέταλ, αναμφισβήτητα. Μπορεί η σύνθεση του συγκροτήματος να έχει αλλάξει, ωστόσο η αξία τους παραμένει αναλλοίωτη και τα τραγούδια που έχουν γράψει είναι τόσο διαχρονικά, ώστε όπου παίζουν δημιουργείται πανικός από τους πολυάριθμους οπαδούς τους.

Πανικός θα γίνει και στο κλαμπ του Μύλου στη Λάρισα, την Πέμπτη 31 Μαΐου. Πριν από αυτούς εμφανίζονται οι δικοί μας ‘Hidden in the Basement, και την συναυλία ανοίγουν οι ανερχόμενοι thrashers Hammercult από το Ισραήλ, σε μια τριπλέτα φωτιά. Το απόλυτο Χάος!!!

Έχοντας φτάσει αισίως στα 27 χρόνια ζωής και αφού ανακάλυψαν ένα νέο είδος από μόνοι τους, οι Sepultura έχουν επηρεάσει άπειρες μπάντες του σκληρού ήχου παγκοσμίως. Το συγκρότημα πέρασε δύσκολες στιγμές στο παρελθόν αλλά δεν το έβαλαν ποτέ κάτω, δεν παραδώσαν τα όπλα ποτέ και επιστρέφουν πιο δυνατοί από ποτέ!!!

Το  1984, τα αδέρφια Max και Igor Cavalera δημιουργούσαν τους Sepultura αφού πήραν μαζί τους τον κιθαρίστα Jairo Guedz και τον μπασίστα Paulo Jr. (το παλαιότερο μέλος στην μπάντα σήμερα).  Το split LP τους “Bestial Devastation” και το ντεμπούτο τους “Morbid Visions” δε μπορούσαν να προδικάσουν τι επιφύλασσε το μέλλον για τους έφηβους αυτούς που μεγάλωσαν στις φτωχογειτονιές του Belo Horizonte.

To 1987 μπήκε στο γκρουπ ο κιθαρίστας Andreas Kisser και το γκρουπ ανέβηκε επίπεδο αφού υπέγραψε στη Roadrunner Records, απ’ όπου κυκλοφόρησαν τα “Schizophrenia” και “Beneath The Remains”. Αυτοί οι δύο δίσκοι τους έβαλαν για τα καλά στο χάρτη και θεωρούνται ακόμη και τώρα από τους κορυφαίους δίσκους όλων των εποχών στο thrash metal. Μάλιστα, τότε κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους video clip για το κομμάτι “Inner Self”, το οποίο θεωρείται από τα κλασικότερα τραγούδια τους.

Η επιτυχία τους είχε χτυπήσει την πόρτα για τα καλά και το “Arise” που ακολούθησε τους καθιέρωσε στις συνειδήσεις πολλών, σαν ένα από τα κορυφαία ονόματα του χώρου, παίζοντας πάντα μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Το “Chaos A.D.” πήγε τον ήχο τους σε διαφορετικά άκρα, αλλά ο κόσμος τους λάτρεψε και μέχρι τώρα ύμνοι όπως το “Refuse/Resist” ακούγονται απ’ όλο το φάσμα των οπαδών της σκληρής μουσικής.

Το “Roots” του 1996 τους βρήκε να πειραματίζονται σε τεράστιο βαθμό, προσθέτοντας στον ήχο τους στοιχεία παραδοσιακής βραζιλιάνικης μουσικής και nu metal στοιχεία. Ο δίσκος αυτός έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του σχήματος και γιγάντωσε τη φήμη τους.

Δυστυχώς όμως, ήρθαν οι εσωτερικές έριδες και στην περιοδεία που ακολούθησε αποχώρησε ο Max Cavalera και δημιούργησε τους Soulfly. Οι Sepultura τον αντικατέστησαν με τον θηριώδη Αμερικανό Derrick Green, κυκλοφορώντας μία σειρά από δίσκους που έδειχναν ένα σχήμα που δε σταματά να πειραματίζεται και να συνθέτει ποιοτική μουσική.

Το 2007, μετά την κυκλοφορία του “Dante XXI”, αποχώρησε και ο έτερος των αδερφών Cavalera. Και τότε το σχήμα δεν το έβαλε κάτω και αφού κυκλοφόρησε το “A-Lex” υπέγραψε σε μία από τις σπουδαιότερες ανεξάρτητες εταιρίες, τη Nuclear Blast, και το 2011 μας χάρισε το σπουδαίο άλμπουμ “Kairos”, το οποίο έχει αποσπάσει -όχι άδικα- φανταστικές κριτικές από τον Τύπο παγκοσμίως.

Έχοντας συμμετάσχει στην περιοδεία Thrashfest του 2011 (όπου και παρουσίασαν για πρώτη φορά τον νέο τους ντράμερ – φαινόμενο, Eloy Casagrande) ως co-headliners μαζί με τους Exodus, όπου έπαιξαν κομμάτια αποκλειστικά και μόνο από τη θρυλική τριάδα των “Beneath The Remains”, “Arise” και “Choas A.D.”, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ανελέητο headbanging υπό τους ρυθμούς των all-time classics “Arise”, “Refuse/Resist”, “Inner Self” και τόσων άλλων. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν αγοράσει τους δίσκους τους δεν μπορεί να κάνουν λάθος…

Πριν τους Sepultura θα εμφανιστούν στη σκηνή οι Λαρισαίοι Hidden in the Basement. Η μπάντα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2007 από την πόλη της Λάρισας. Νιώθοντας την ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσα από την μουσική δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα που ξεκίνησε να παίζει ασταμάτητα χρησιμοποιώντας όλη τους την δύναμη και το θυμό δημιουργικά.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Hidden in the Basement έχουν κάνει τεράστια πρόοδο στο παίξιμό τους μέσα από ατελείωτες ώρες δουλειάς σε καθημερινή βάση. Το συγκρότημα δημιούργησε έναν αξιόλογο πυρήνα οπαδών στην πόλη της Λάρισας και περισσότερο πλέον εντυπωσιάζουν αυτούς που τους ξέρουν από παλιά.  Η βελτίωση και η πρόοδος τους είναι απίστευτη. Το συγκρότημα αυτήν την στιγμή είναι έτοιμο να ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του πολυαναμενόμενου πρώτου τους δίσκου, και έχουν σαν στόχο μία Ευρωπαϊκή περιοδεία σε δέκα χώρες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2012.

Όντας στην πραγματικότητα πλήρως αυθεντικοί και διαφορετικοί χαρακτήρες, κάθε μέλος των Hidden in the Basement έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ του σχήματος που με αυτόν τον τρόπο έχει δημιουργήσει ένα πολυποίκιλο μείγμα ήχων, ακουσμάτων και ιδεών στις δουλείες τους. Η μουσική τους τις περισσότερες φορές περιπλανιέται ανάμεσα στα λεπτά όρια του hard rock, του heavy metal και του stoner rock. Το συγκρότημα είναι από τα καλύτερα που έχουν εμφανιστεί ποτέ στη σκηνή της Λάρισας και αυτή τη στιγμή είναι το πιο ελπιδοφόρο σχήμα της πόλης. Η σκηνική τους παρουσία είναι καθηλωτική και δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν. Μπάντα Δυναμίτης!!!

Την συναυλία της χρονιάς θα ανοίξουν οι Ισραηλινοί Hammercult, ένα σχετικά νέο thrash metal σχήμα, πολύ ελπιδοφόρο όμως και με αρκετή συναυλιακή εμπειρία, αφού έχουν ήδη περιοδεύσει με τους D.R.I., ενώ έχουν παίξει και σε αρκετά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και το Wacken Open Air. Οι Hammercult, θα μας ξεσηκώσουν με το υλικό από την επερχόμενη δουλειά τους “Anthems Of The Damned” και όχι μόνο.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 20 ΕΥΡΩ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ, 25 ΕΥΡΩ ΤΑΜΕΙΟ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

•Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326

•Βενέδικτος Στόλλας, Παπαναστασίου 53, 2410 531 230

•Rock Music Store, Κοραή 34, 2410 283 919

•Fon Music, Δήμητρας 30, 2410 254 407

ΒΟΛΟΣ:

•Wizard Bar, Χατζηαργυρη 6 & Ιάσωνος

•Ελέφαντας Coffee Bar, Οικονομάκη 70Α

ΤΡΙΚΑΛΑ:

•Δισκορυχείο, Καρανάσιου 5, 24310 77 559

ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

•Δισκορυχείο, Αζά 15, 24410 74 546

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ 20:45

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

Μύλος Club, Γεωργιάδου 53, Λάρισα

Πληροφορίες: 2413008226

Διοργάνωση :  ALIVE Art Performances

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις