ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σκανδάλων συνέχεια για το ιταλικό ποδόσφαιρο

Ακόμη 19 συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή σε χειραγώγηση αγώνων

Σε 19 ακόμη συλλήψεις ατόμων που είχαν συμμετοχή στη χειραγώγηση αγώνων προχώρησαν οι ιταλικές αρχές. Ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι και ο αρχηγός της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι.

Παράλληλα, έγινε έρευνα στην οικία του προπονητή της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, ο οποίος θεωρείται ύποπτος μετά από καταγγελίες σε βάρος του, ενώ έφοδος έγινε στο δωμάτιο του Ντομένικο Κρισίτο στο προπονητικό κέντρο, όπου προετοιμάζεται με την εθνική Ιταλίας για το Euro 2012!

Ο υπεύθυνος των ερευνών, Γκουίντο Σαλβίνι, διέταξε τη σύλληψη του αρχηγού της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι, καθώς και ακόμη 10 πρώην και νυν ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για τους Ομάρ Μιλανέτο (μέσος της Πάντοβα και πρώην της Τζένοα), Κριστιάν Μπεράνι (επιθετικός της Σαμπντόρια και πρώην της Νοβάρα), Πάολο Ακέρμπις (τερματοφύλακας της Βιτσέντζα), Αλεσάντρο Πελικόρι (πρώην επιθετικός της Τορίνο), Μάρκο Τουράτι (αμυντικός της Μόντενα), Ματέο Γκρίτι (τερματοφύλακας της Πετρολούλ Πλοϊέστι) και Ιβάν Τίσι (πρώην μέσος και τώρα διοικητικό στέλεχος).

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές από τις ιταλικές αρχές, αλλά ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχουν προκύψει σε βάρος τους στοιχεία πως δωροδοκούνταν για να χειραγωγούν αποτελέσματα αγώνων προς όφελος παράνομων εταιρειών στοιχήματος στην Ασία και κυρίως στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα, έγινε έρευνα στο σπίτι του προπονητή της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, καθώς υπάρχουν υποψίες πως στο διάστημα που ήταν προπονητής της Σιένα, είχε συμμετοχή ή τουλάχιστον γνώση για τη χειραγώγηση των αναμετρήσεων με τη Νοβάρα και την Αλμπινολέφε.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η αστυνομία έκανε έρευνα στο δωμάτιο του Ντομένικο Κρισίτο στο προπονητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η εθνική Ιταλίας για το Euro 2012.

Ο διεθνής αμυντικός της Ζενίτ είναι ύποπτος μαζί με τον τότε συμπαίκτη του στην Τζένοα, Κάχα Καλάτζε, για χειραγώγηση αγώνων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τον Κρισίτο προκύπτουν στοιχεία πως είχε προσυνεννοηθεί με τον Τζουζέπε Σκούλι (παίκτης της Τζένοα, που τότε αγωνιζόταν στη Λάτσιο) για αποτέλεσμα αγώνα.

(sport-fm.gr) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις