ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μηνυτήρια αναφορά για τα Σφαγεία Βόλου

Διερεύνηση ποινικών ευθυνών για την υλοποίηση έργου εκσυγχρονισμού τους την περίοδο 2007 – 2009

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου ο Πρόεδρος της εταιρείας «Σφαγεία Βόλου Α.Ε.» κ. Γ. Καουνάς, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σχετικά με την υλοποίηση επένδυσης εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, ύψους 600.000 ευρώ, που έλαβε χώρα την χρονική περίοδο 2007 έως 2009.

Με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών, με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Απριλίου και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης την οποία συνέταξαν μηχανικοί – μέλη του ΤΕΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Καουνάς, η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, τόσο όσον αφορά τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, όσο και την υλοποίηση αυτού.

Όπως είναι γνωστό, έπειτα από τις διαπιστώσεις που προέκυψαν για το συγκεκριμένο θέμα στο πλαίσιο διερεύνησης της οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων χρήσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με ευρύτατη πλειοψηφία παρείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΣΦΑΓΕΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.», την «εξουσιοδότηση» να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω, δικαστική πλέον, διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου απέδειξε ότι χειρίζεται με μεγάλη προσοχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ένα από τα δύσκολα προβλήματα που κληρονόμησε και αναμένει πλέον το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας», κατέληξε ο ίδιος.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις