ΕΛΛΑΔΑ

Θα βαθμολογηθεί κανονικά το επίμαχο θέμα της Φυσικής

Άλλαξε στάση και απόφαση το υπουργείο Παιδείας

Αλλάζει στάση το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το Γ4 θέμα του μαθήματος της Φυσικής των Πανελληνίων. Η ηγεσία του υπουργείου και η Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων, αποφάσισαν να βαθμολογηθεί κανονικά το θέμα και να μην μοιραστούν στα υπόλοιπα θέματα οι επτά μονάδες που αντιστοιχούν σε αυτό.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ως αρμόδιο όργανο για την επιλογή των θεμάτων και τη διασφάλιση ενιαίων κριτηρίων αξιολόγησης, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28-5-2012, προκειμένου να αποφασίσει οριστικά για τη βαθμολόγηση στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την εξής απόφαση: Να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά.

Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα αρχίζει σήμερα, μετά την αποστολή της Οδηγίας. Όσο για τους έχοντες ήδη εξεταστεί προφορικά (υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), ισχύει η αρχική βαθμολόγηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του zougla.gr , ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κατήγγειλε ότι η «Πολιτεία αντιμετώπισε ένα λάθος κάνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο λάθος το οποίο αδικεί χιλιάδες εξεταζόμενους».

Η απόφαση αυτή του υπουργείου, ίσως, να λήφθηκε και υπό το φόβο των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα μπορούσαν να κάνουν οι υποψήφιοι και να τινάξουν στον αέρα τις εξετάσεις, όπως συνέβη σε μια ανάλογη περίπτωση 15 χρόνια πριν.

Ήδη, γονείς μαθητών προσέφυγαν στο Συνήγορο του Πολίτη, όπου και κατέθεσαν αναφορά προκειμένου να αρθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, διότι όπως υποστηρίζουν «με την πράξη αυτή (της ΚΕΕ) ακυρώνεται η αδιάβλητη και ισότιμη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και στερούνται αδικαιολόγητα τα παιδιά μας τη δυνατότητα να φοιτήσουν στην σχολή της επιλογής τους, γεγονός καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις