ΛΑΡΙΣΑ

Παρέμβαση Χαρακόπουλου για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις

Την προσωπική παρέμβαση του υπηρεσιακού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια για την άμεση έναρξη των διαδικασιών για δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές, ζητά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Με επιστολή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι «η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο -κατά την οποία, δυστυχώς, είναι δυνατό να εμφανιστούν φαινόμενα υπολειτουργίας της δημόσιας διοίκησης». Ταυτόχρονα επισημαίνει τις διαμαρτυρίες του αγροτικού κόσμου για τη λειτουργία του ΕΛΓΑ τα τρία τελευταία χρόνια.

Η επιστολή του κ. Χαρακόπουλου, που κοινοποιείται στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θόδωρο Σαρρή, έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες ακραία καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους, ισχυρή βροχόπτωση και έντονη χαλαζόπτωση έχουν πλήξει το νομό Λάρισας με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες από την ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της προσδοκώμενης παραγωγής. Δυναμικές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι, τα σιτηρά, τα ροδάκινα, τα αχλάδια, τα κεράσια, τα μήλα, τα αμπέλια, η βιομηχανική τομάτα, τα καλαμπόκια και τα ψυχανθή, επλήγησαν από τη θεομηνία.

Η αρχή έγινε στα μέσα Απριλίου με χαλαζόπτωση σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αγιάς και πριν 15 περίπου ημέρες σημειώθηκε ανεμοθύελλα με έντονη βροχόπτωση στην ίδια περιοχή και χαλαζόπτωση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Τιρνάβου, όπως και στην περιοχή της Γυρτώνης του δήμου Τεμπών. Τέλος, το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση και πλημμύρα σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κιλελέρ με επίκεντρο τα δημοτικά διαμερίσματα Πλατυκάμπου, Γαλήνης, Χάλκης, Γλαύκης, Ναμάτων, Νίκαιας, Καλαμακίου και στην Τερψιθέα και το Ελευθερέ του δήμου Λάρισας.

Με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο -κατά την οποία, δυστυχώς, είναι δυνατό να εμφανιστούν φαινόμενα υπολειτουργίας της δημόσιας διοίκησης- παρακαλώ για την παρέμβασή σας, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Εφιστούμε για μια ακόμη φορά την προσοχή στις διαμαρτυρίες των αγροτών ότι, τα τελευταία τρία χρόνια ο ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή του για προστασία τους, με διασφάλιση της απώλειας εισοδήματος από ζημιές στην παραγωγή, ενώ οι όποιες αποζημιώσεις καταβάλλονται πλέον με μεγάλες καθυστερήσεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις