ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Βόλο

Αντιπαραθέσεις στη χθεσινή νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα κληθεί με την προεκλογική του παρουσία στον Βόλο, σε ανοιχτή συγκέντρωση, να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος σε τοπικό επίπεδο, μετά την ποσοστιαία συντριβή του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Την εβδομάδα μετά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει το παρών στον Βόλο, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία όπως τονίστηκε στη χθεσινή νομαρχιακή συνέλευση Μαγνησίας του κόμματος, δεν θα πρέπει να γίνει πίσω από κλειστές… κουρτίνες, αλλά ανοιχτά στην κοινωνία.

Στη συνέλευση τονίστηκε η ανάγκη ενεργοποίησης όλων των στελεχών του κόμματος για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου, το οποίο αποδόθηκε τόσο στις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις όσο και σε τοπικά «αγκάθια».

Δεν έλειψαν όμως και οι «φωνές» όπως του πρώην νομάρχη Απ. Παπατόλια, που πρόκρινε την ανάγκη ανανέωσης των προσώπων για να σταματήσει ο εκλογικός κατήφορος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του βουλευτή, Κώστα Καρτάλη και του γραμματέα της Ν.Ε., Γιώργου Φώτη.

«Η προοπτική και η προϋπόθεση για την εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ στις 17 Ιουνίου συνδέεται με τα πρόσωπα. Το νέο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει σχέση με παλιά φθαρμένα υλικά που ευθύνονται για την εκλογική συρρίκνωσή του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.

Την απάντηση στον κ. Παπατόλια έδωσαν τα ίδια τα στελέχη της Ν.Ε., που έκριναν ότι το ΠΑΣΟΚ θα σώσουν οι πολιτικές κι όχι τα πρόσωπα. Μάλιστα, η υποψήφια βουλευτής, Τζούλια Τσαλίκη, δεν δίστασε ευθέως να ψέξει τον κ. Παπατόλια ότι με τη στάση του έκανε ζημιά στο κόμμα συνολικά, καλώντας να «σταματήσει τώρα», θέση που ο πρώην νομάρχης αντιλήφθηκε ως «την πρώτη θαρραλέα και αυτοκριτική αναγνώριση ότι ο αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο είχε επιπτώσεις στο ΠΑΣΟΚ».

Ηπιότερος ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης, που παραδέχθηκε ότι η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλλεται από το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε όμως ότι οι κεντρικές πολιτικές και τοπικά προβλήματα ήταν εκείνα που έπεσαν σαν βράχος και ισοπέδωσαν το κόμμα στο νομό.

Για τον εκλογικό στόχο του κόμματος στη Μαγνησία, μίλησαν τόσο η πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, Σούλα Μερεντίτη, όσο και το στέλεχος του κόμματος Κώστας Σάββας αλλά και ο γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φώτης. Τόνισαν την ανάγκη διπλασιασμού του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ.

«Κάθε ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φέρει και από ένα νέο ψηφοφόρο στο κόμμα», υπογραμμίστηκε και αποφασίστηκε να δοθεί βάρος στη Ν. Ιωνία όπου το πρόβλημα χαρακτηρίστηκε πολιτικό, στον Βόλο όπου οι «πληγές» της απώλειας των Μεσογειακών Αγώνων και των περιπετειών της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας αιμορραγούν, αλλά και στη νεολαία και τους χώρους εργασίας.

Κυρίως όμως τονίστηκε η ανάγκη ξεκάθαρων θέσεων και απόψεων του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη δύσκολη καθημερινότητα του πολίτη, με την πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής να αποδίδουν την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ όχι στα πρόσωπα αλλά στις πολιτικές. Σε αυτό το πλαίσιο και σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο, αποφασίστηκε η νέα εκλογική μάχη να δοθεί με βάση την ετυμηγορία του λαού και με τον Κώστα Καρτάλη επικεφαλής.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ελένη Χάνου) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις