ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φιλική ισοπαλία 1-1 για την εθνική με την Σλοβενία

Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η εθνική ομάδα με την Σλοβενία στο πρώτο φιλικό που έδωσε επί Αυστριακού εδάφους όπου προετοιμάζεται για το EURO.

Το σκορ άνοιξε ο Τοροσίδης στο 8′ για την εθνική και ισοφάρισε στο 87′ ο Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 90’+ αποβλήθηκε ο Παναγιώτης Κονέ για χτύπημα εκτός φάσης στον Σέζαρ. Επόμενο φιλικό της εθνικής την ερχόμενη Πέμπτη (31/5) με την Αρμενία και πάλι στην Αυστρία.

Η εθνική ομάδα σαφέστατα έδειξε τις αδυναμίες που έχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο καθώς στο δεύτερο μισό βελτιώθηκε η εικόνα της.

 Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά στη πρώτη επίθεση που εκδήλωσε. Ο Μανιάτης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Τοροσίδη που μπήκε στη περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ 1-0.
Οι Σλοβένοι πίεσαν καθώς η εθνική οπισθοχώρησε και τους έδωσε χώρους αλλά παρά την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχαν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, δεν έβγαλαν κάποια επικίνδυνη φάση για την εστία του Χαλκιά.
Ο Τοροσίδης αποχώρησε ένα τέταρτο αργότερα λόγω τραυματισμού στο γόνατο αλλά η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχίες. Η εθνική είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και έβγαινε στην επίθεση στην κόντρα όποτε δίνονταν η ευκαιρία στους παίχτες του Σάντος.
Η μόνη αξιόλογη στιγμή για την γαλανόλευκη στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ήταν ένα σουτ του Κραγκούνη που έφυγε άουτ στο 43′. Η είσοδος του Φορτούνη στο δεύτερο μέρος έκανε πιο δραστήρια την εθνική ομάδα που βγήκε από την άμυνα και προσπάθησε και στον δημιουργικό τομέα. Μάλιστα στο 52′ από μπαλιά του Νίνη, ο Γκέκας έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά πλάσαρε πάνω από το δοκάρι.
Στο 71′ η Σλοβενία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε και το φάουλ του Κούρτιτς και το εξ επαφής σουτ στην επαναφορά του Σούλερ. Όμως στο 87′ ο Κούρτιτς με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα και ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κονέ χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλό του και είδε την κόκκινη κάρτα. Μια αποβολή που κατά πάσα πιθανότητα θα του στερήσει και τη συμμετοχή του στα τελικά του EURO.
Κίτρινες: Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος – Κιρμ, Μπρέτσκο, Κούρτιτς, Μπίρσα
Κόκκινες: 92′ Κονέ
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης (23′ λ.τρ. Τζιόλης), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (64′ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης (46′ Μαλεζάς), Νίνης (72′ Κονέ), Γκέκας (64′ Μήτρογλου), Καραγκούνης, Σαμαράς (46′ Φορτούνης).
Σλοβενία (Σλάβισα Στογιάνοβιτς): Σ. Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς (21′ λ.τρ. Κέλαρ), Κούρτιτς, Ραντοσάβλεβιτς (85′ Μέρτελι), Βρσιτς, Κιρμ (66′ Ίλισιτς), Μάταβζ (79′ Βελικόνια), Σίσιτς.ert.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις