ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Άνοιγμα του Βόλου στην αγορά του Βελγίου

Πέντε Βέλγοι δημοσιογράφοι φιλοξενούνται το Σαββατοκύριακο από τον Δήμο

Πέντε βέλγους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας των Βρυξελλών, θα φιλοξενήσει το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Βόλου.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι μέσα από τη φιλοξενία των δημοσιογράφων να προβάλει την πόλη ως αεροπορικό προορισμό και τους εναλλακτικούς συνδυασμούς που προσφέρονται ως μη κορεσμένοι προορισμοί διακοπών, κάνοντας ένα ακόμη άνοιγμα σε νέα τουριστική αγορά, αυτή του Βελγίου.

Η επίσκεψη των βέλγων δημοσιογράφων αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής του Δήμου Βόλου στη Διεθνή Έκθεση των Βρυξελών και των επαφών που είχε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ. Μπαρτζιώκα, σε συνεργασία με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Βελγίου-Λουξεμβούργου και την υποστήριξη της αεροπορικής εταιρείας RYANAIR που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας.

Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι αναμένεται να φθάσουν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου το απόγευμα του Σαββάτου, με πτήση της RYANAIR απευθείας από τις Βρυξέλλες, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του Γραφείου ΕΟΤ Βελγίου-Λουξεμβούργου και του αεροδρομίου «Σαρλερουά», που συνεργάζεται με την RYANAIR.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα περιηγηθούν στην πόλη του Βόλου, θα ενημερωθούν για την ιστορική και πολιτιστική της παράδοση, ενώ θα επισκεφθούν επίσης την Πορταριά και τη Μακρινίτσα. Το απόγευμα της Κυριακής θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό την Αλόννησο.

«Σε μια δύσκολη χρονιά για όλους, εργαζόμαστε με στόχο την εξωστρέφεια της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας μέσα από στοχευμένες ενέργειες και δράσεις, όπως είναι η φιλοξενία αντιπροσωπειών που έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν την πόλη σε νέες και δυναμικά αναπτυσσόμενες τουριστικές αγορές, μεταξύ των οποίων είναι και η αγορά του Βελγίου», επισήμανε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Σ. Μπαρτζιώκα.

Όπως είναι γνωστό, κορυφαία προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Βόλου, από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας της, αποτέλεσε το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, όπως η Ρωσία, η Κύπρος και το Ισραήλ, και ήδη έχουν ήδη αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται σοβαρή κινητικότητα με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων του Δήμου Βόλου και με το Βέλγιο, αξιοποιώντας την αεροπορική σύνδεση της περιοχής με τις Βρυξέλλες μέσω της εταιρείας RYANAIR. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η φιλοξενία των Βέλγων δημοσιογράφων.

(magnesianews.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις