ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προχωρά η υλοποίηση της μελέτης βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Σοφάδες – Φίλια

Στη βελτίωσης της Επαρχιακής Οδού Σοφάδες – Φίλια στοχεύει η περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση οριστικής μελέτης για την κατασκευή – βελτίωση της Επαρχιακής οδού αριθμ. 21 «Σοφάδες – Ανάβρα προς Ομβριακή δια Μαυραχάδων, Φίλιας, Κάτω Κτημένης, Λουτρών Καϊτσης, Μακρυρράχης και Σ.Σ. Αγγειών» και ειδικότερα στο τμήμα από Σοφάδες (έξοδος) έως την είσοδο προς τον οικισμό της Φίλιας. Το μήκος του υπό μελέτη τμήματος είναι περίπου8 χλμ..

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση ενός αξιόπιστου επαρχιακού δρόμου με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα αναβαθμίσει τη σύνδεση μεταξύ βασικών δημοτικών διαμερισμάτων της Π.Ε. Καρδίτσας και θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Φιλοδοξούμε το έργο αυτό να διευκολύνει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, να υποστηρίξει την τουριστική κίνηση και να αναβαθμίσει την οδική πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών».

Η υφιστάμενη οδός έχει τη σήμερα περιορισμένο πλάτος, χωρίς διαμορφωμένα ερείσματα. Η μελέτη βελτίωσης της οδού, με εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών κρίνεται αναγκαία. Θα εκπονηθούν μελέτη Τοπογραφίας, Οριστική μελέτη Συγκοινωνιακών Έργων, Οριστική Υδραυλική μελέτη, Οριστική Γεωλογική μελέτη και Περιβαλλοντική μελέτη. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 207.989,31 € (με Φ.Π.Α. 23%).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις