ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλει τις πληρωμές της η Veratour SpA

Ανησυχία στους Έλληνες ξενοδόχους

Ανησυχία προκαλεί στους Έλληνες ξενοδόχους η απόφαση της ιταλικής εταιρείας-κολοσσού στον χώρο του τουρισμού, Veratour SpA, να αναστείλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, επικαλούμενη την κρίση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σε επιστολή του προς Έλληνες ξενοδόχους ο πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Κάρλο Πομπίλι, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρος προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι», σπάζοντας μονομερώς τα συμβόλαια  αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με 7 ελληνικά ξενοδοχεία.

«Δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολές, τουλάχιστον ώσπου η κατάσταση της χώρας γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή. Δυστυχώς, αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες […] μας αναγκάζει να χρειαστούμε κάποιο χρόνο προκειμένου να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια που αφορούν τη χώρα σας».

Ένας από τους αποδέκτες της επιστολής, ο επικεφαλής του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, Δώρος Πιερίδης, λέει στην εφημερίδα ότι «λέγεται πως όλοι οι Ιταλοί τουρ οπερέιτορ θα πράξουν το ίδιο», καθώς «σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ανωτέρω μονομερής αναστολή πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία αποτελεί εισήγηση της ιταλικής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις