ΛΑΡΙΣΑ

Να προφυλαχθεί η πόλη από κάθε μορφής ρύπανση προεκλογικά

Συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων με τη δημοτική αρχή Λάρισας

Το θέμα της των χώρων προεκλογικής προβολής των κομμάτων συζητήθηκε την Πέμπτη μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του διακομματικού οργάνου.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Αν. Έλληνες, ΚΚΕ και Οικολόγων Πράσινων.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Σπ. Μπαρμπούτης, ο οποίος αφού ευχήθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων καλή επιτυχία στις εκλογές, εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα προφυλαχθεί η πόλη από κάθε μορφής ρύπανση.

Επίσης τόνισε ότι ο μηχανισμός του Δήμου Λαρισαίων με την εμπειρία του θα ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της διεξαγωγής των εκλογών.

Ο κ. Μπαρμπούτης ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Λαρισαίων διαθέτει τους εξής χώρους προβολής των κομμάτων:

400 θέσεις αφισών σε φανοστάτες των δρόμων

98 θέσεις ρακετών στο κέντρο της πόλης και

33 θέσεις μεγάλων ταμπλό (πίζα) στις εισόδους της πόλης

Η κατανομή των χώρων αυτών θα γίνει ανάλογα με την εκλογική δύναμη των κομμάτων, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πρόσφατες εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ θα ληφθεί πρόνοια και για τα κόμματα που δεν μπήκαν στη βουλή.

Ο Δήμος Λαρισαίων, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων είναι επίσης διατεθειμένος να παραχωρήσει χώρους σε πλατείες της πόλης για την εγκατάσταση προεκλογικών περιπτέρων, διαστάσεων 2Χ2Χ2 μέτρων, τα οποία θα κατασκευάσουν τα ίδια τα κόμματα.

Επίσης, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές, ο Δήμος θα διαθέσει δημοτικές εξέδρες για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Οτιδήποτε τοποθετηθεί από τα κόμματα, αφίσες, περίπτερα κλπ. θα πρέπει με ευθύνη των κομμάτων να αποσυρθούν το αργότερο οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές.

Τέλος διευκρινίστηκε ότι η λειτουργία των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται μόνον κατά την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ανοιχτής προεκλογικής εκδήλωσης, χωρίς ωστόσο ο ήχος να ξεπερνά τα 70 ντεσιμπέλ, ενώ απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό, πλαστικών σημαιών κλπ. καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Από μέλη της διακομματικής επιτροπής κατατέθηκαν αιτήματα για τη διάθεση περιπτέρων, κλειστών αιθουσών και την μη αφαίρεση αεροπανό, αιτήματα για τα οποία θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του κ. Μπαρμπούτη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις