ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ικανοποίηση των Οικολόγων Πράσινων για τη διαχείριση αποβλήτων των τυροκομείων

Συγχαίρουν τον Δημήτρη Κουρέτα για τη στάση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλίας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση που αφορά την διαχείριση των αποβλήτων των τυροκομείων και συγχαίρουν τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κουρέτα που προέδρευσε της επιτροπής.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «ο κ. Κουρέτας είναι επικεφαλής του περιφερειακού σχήματος “ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΑ” που υποστηρίχθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους στις περιφερειακές εκλογές.

Η εισήγηση του έγινε αποδεκτή ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. Πρώτη φορά μέχρι τώρα πρόεδρος επιτροπής είναι από μειοψηφία, κάνει εισήγηση και δεν παίρνει ούτε μια αρνητική ψήφο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιφορτισμένη να συνδράμει στη πολιτεία για τον έλεγχο και την εφαρμογή της Κοινοτικής και Εθνικής νομοθεσίας προβαίνει, με αφετηρία τον οδηγό αυτόν, σε σειρά ενεργειών σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και φορείς που διαχειρίζονται ζωικά υποπροϊόντα με σκοπό τη συμβατή με τη νομοθεσία διαχείριση τους.

Έτσι σε εφαρμογή των κείμενων οδηγιών και διατάξεων και λαμβάνοντας υπόψη την σωρευμένη εμπειρία των υπηρεσιών αλλά και της  σύγχρονης επιστημονικής προσέγγισης διαμορφώθηκε το πλαίσιο για την οριστική λύση του προβλήματος.  Αποφασίστηκε η εισήγηση αυτή να αποτελέσει τον οδηγό εφαρμογής για τις ελεγκτικές αρχές στη Θεσσαλία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις