ΛΑΡΙΣΑ

«Σχέδιο Β» για «Νέα Ένωση» εξετάζει η ΕΑΣ Λάρισας

Η στασιμότητα που παρατηρείται λόγω της πολιτικής αστάθειας στο θέμα της εξυγίανσης των συνεταιριστικών Οργανώσεων οδηγεί την ΕΑΣ Λάρισας σε εναλλακτικά σενάρια για την επιβίωσή της.Το πρόβλημα βέβαια δεν έγκειται μόνον στην απουσία κυβέρνησης αλλά και σε κομβικής σημασίας ζητήματα που σχετίζονται με το νέο συνεταιριστικό νόμο.

Τα παραπάνω έχουν «βαλτώσει» τη διαδικασία η οποία είχε δρομολογηθεί στα τέλη του 2011 με τις παραγγελίες των μελετών βιωσιμότητας και τις συγχωνεύσεις πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνεταιρισμών.

ΤΟ «ΠΛΑΝΟ Β»

Την ίδια ώρα όμως τα χρέη συνεχίζουν να «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς χωρίς ωστόσο να υπάρχει η απαιτούμενη εμπορική δραστηριότητα για να ανακόψει την πτωτική πορεία.

Έτσι, ο πρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Σιδερόπουλος έχει σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr στα χέρια του εναλλακτικό πλάνο το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός καινούριου συνεταιρισμού με την επωνυμία «Νέα Ένωση».

Ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα του νέου συνεταιρισμού; Κατ’ αρχάς το νέο και «καθαρό» ΑΦΜ που αυτή τη στιγμή αποτελεί τροχοπέδη για αρκετές εμπορικές συμφωνίες της Ένωσης. Επιπρόσθετα, στη «Νέα Ένωση» θα μεταφερθούν όλες οι παρούσες δραστηριότητες της ΕΑΣ Λάρισας (ΟΣΔΕ, Φ.Π.Α., ομάδες παραγωγών) οι οποίες με ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα διοίκησης και προσωπικού θα αποφέρουν άμεσα κέρδη χωρίς τα «βαρίδια» του παρελθόντος.

Μέλη της «Νέας Ένωσης» θα είναι αγρότες που θα εγγραφούν σε αυτή με τη μερίδα να υπολογίζεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα σε πρώτη φάση. Όλα τα παραπάνω βρίσκονται ήδη σε φάκελο στο γραφείο του κ. Σιδερόπουλου ο οποίος πάντως προς το παρόν επιχειρεί να εξαντλήσει κάθε ελπίδα «επιβίωσης» της παρούσας Ένωσης.

Το θέμα φυσικά είναι εάν οι συγκυρίες θα του το επιτρέψουν…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις